Bár sokan sejtették, hivatalosan a mai napon jelentette be a polgármester, hogy az idei évben - a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt - nem rendezik meg a fesztivált.

Dr. Áldozó Tamás ma délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, egyeztetett a Jókai Mór Művelődési és Szabadő Központ vezetőjével, Szabadkai Veritával, a következő időszakra tervezett rendezvényekről. A polgármester az egyeztetések eredményéről elmondta, a város június 30-ig egészen biztosan nem fog rendezvényt szervezni, így a Pápai Játékfesztivák egészen biztosan elmarad. A rendszerváltás óta ez lesz az első olyan év, hogy a pápaiakat leginkább vonzó programot nem rendezik meg a városban.

Szintén fontos bejelentés volt a polgármestertől, hogy idén városrészi napokat sem rendeznek, a tervek szerint azonban augusztus 20-án közösen ünnepelhetjük meg az államalapítást. Az első önkormányzat által szervezett esemény az augusztus 16-i Hősök Napja lehet.

Az őszi programokra már úgy készülnek, hogy azokat szintén megrendezik, így várhatóan a borfesztivál és a barokk napok is meg lesz tartva, mindkettő projektből finanszírozott rendezvény.

Szalóky Zsolt
(forrás: papa-ma.hu)