A Játékfesztivál leglátogatottabb programjai közé tartoznak az esti koncertek. Pénteken az Ocho Macho lépett fel a Fő téri nagyszínpadon. Az Ocho Macho egy 2003-ban, Kőszegen alakult magyar együttes, amely a reggae, a ska, a punk és a latin keveredéséből született zenét játszik. Bár mint kiderült, spanyolul csak annyit tudnak, hogy nem halnának szomjan, a nevüknek mégis - kis hibával ugyan - ezen a nyelven van értelme. Nyolc hím - ez tehát az Ocho Macho.

ocho macho es well hello 2018

- Vidéki zenekarként indultunk, kicsit talán nehezebb volt, mintha benne lettünk volna a budapesti zenei élet sűrűjében, de nem panaszkodhatunk - mondta Kirchknopf Gergő, a zenekar frontembere. - Építkezünk. Mindig azt szoktam mondani, hogy mélyről jövünk, ezért nem fúj el minket könnyen a szél. Erős a közönségünk, akik várják az új dalokat, de mindent csak szép sorjában. Az a szerencsénk, hogy mi szeretünk zenélni és hagynak minket zenélni - tette hozzá.

A csapat szívesen dolgozik együtt külsős zenészekkel, de csak azokkal, akikkel barátként is jól megértitek egymást. Kowalsky, Krisa, Wolfie - csak néhány név a hosszú névsorból, akik hozzáadtak az Ocho Macho sikereihez. A banda lassan lépegetett fel a szamárlétrán, de minden fok kellett ahhoz, hogy idén, a 15. születésnapjukat ünnepelve már ismert zenekarként fogadják őket. Így volt ez Pápán is, a koncertre régi és új dalokkal és feldolgozásokkal egyaránt készültek.

A Wellhellot szombat este telt ház fogadta a Fő téren. A 2014-ben alapított zenekar tagjai az ismert magyar rapper, Fluor Tomi és az énekes-dalszerző, Diaz. A formáció a "Rakpart" című dalukkal robbant be a magyar zenei életbe. Dalaikban minden megvan ahhoz, ami egy slágerhez kell, buli, csajozás, pasizás, buli - de ezt a Wellhello úgy hozza, hogy tényleg nagy buli legyen belőle. A Fő téren tényleg nagy buli volt.

(forrás: papa-ma.hu; ha)