Évtizedekkel ezelőtt, 1989-ben egy dunántúli kisváros nagy álmokat dédelgetett. A pápaiak ma is élénken emlékeznek az első rendezvény felszabadító, egyben izgalmas érzésére, a helyszín titokzatosságára, a volt orosz laktanya különlegességére…
Útjára indult egy programsorozat, mely az évek során a régió legnépszerűbb kulturális-turisztikai eseményévé nőtte ki magát, és amit ma úgy hívunk PÁPAI JÁTÉKFESZTIVÁL.

Sikere elsősorban a rendkívül sokszínű és gazdag programkínálatban keresendő. Vezérfonala a JÁTÉK változatos megnyilvánulási formája, középpontban a „homo ludens”, a játékos ember, a szabadon/szabadban eltöltött idő. Természetes módon van jelen a mozgás és a sportolás öröme a legkisebb gyermekektől egészen a szépkorúakig.
Külön értéket képvisel a fesztivál megvalósítása során tapasztalható széles körű társadalmi összefogás, mely megnyilvánul az együttműködő partnerek magas számában, a non profit szféra jelentős részvételében és az önkéntes segítők létszámában is.
A városba érkező vendégeinket a hagyományos pápai vendégszeretet, hamisítatlan fesztiválhangulat, gasztronómiai különlegességek, és sok-sok egyéb varázslatos érdekesség fogadja.
A Pápai Játékfesztivál gondtalan kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást és tartalmas időtöltést jelentő programjait jó szívvel ajánljuk minden korosztály számára.

A 2019. évi fesztivál június 14-16. között kerül megrendezésre.

A fesztivál fő helyszínei: Fő tér, Várkert, Erzsébet liget.

A Játékfesztiválnak a dunántúli kisváros, Pápa ad otthont. A Bakony és a Kisalföld találkozásánál fekvő település megközelíthető autóúton, vonattal és autóbusszal egyaránt.
www.elvira.hu
www.menetrendek.hu
www.utvonalterv.hu

A Pápai Játékfesztivál valamennyi eseménye ingyenes, kivéve az Óriás Szimulátor Show. (Mindenki saját felelősségére vesz részt a programokon.)

Pápán, a városközpontban több ingyenes parkolási lehetőség áll a látogatók rendelkezésére. A várkerti, a Bástya lakótelepi és a Korvin utcai parkolók csupán néhány 100 méterre találhatók a fesztivál helyszíneitől.

A fesztivál helyszínein gazdag étel-italkínáltat fogadja a látogatókat. A történelmi borvidékek borai, pálinkák és helyi ételkülönlegességek is megtalálhatók a kínálatban. A faházak a programok időtartama alatt tartanak nyitva.

Településünkön több, változatos igényeket kielégítő szálláshely várja vendégeit.
www.papa.hu   /   www.szallas.hu

A fesztivál két helyszínére várjuk a rendezvény profiljához illő kitelepülőket.
Ide várjuk jelentkezését:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A kulturális-turisztikai szempontból jelentős fesztivált lokális és országos média-érdeklődés kíséri, mely fokozott reklám-értékeket rejt magában.

A Pápai Játékfesztivál főszervezője, a JMSZK szakmai stábja szívesen áll az Ön rendelkezésére. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A fesztivál idején a Fő téri helyszínen a TourInform iroda munkatársai, egyéb helyszíneken pedig szervezőink szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére.
Amennyiben további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Telefon: +36 20 288 4931 vagy +36 20 288 4951